[packaging] [Bug 554] postfix is using system directories when configured with a prefix != /

Kolab Bugzilla noreply at kolab.org
Mon Jan 2 19:25:15 CET 2012


https://issues.kolab.org/show_bug.cgi?id=554

Christoph Wickert <wickert at kolabsys.com> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
             Status|NEW                         |ASSIGNED

--- Comment #2 from Christoph Wickert <wickert at kolabsys.com> 2012-01-02 19:25:02 CET ---
I don't think we do support two MTAs on the same machine. If you want a quick
fix, just uninstall the one from the distribution.

$ /kolab/sbin/postconf -c /kolab/etc/postfix/ | grep "directory\|path"
address_verify_map = btree:$data_directory/verify_cache
command_directory = /kolab/sbin
command_execution_directory = 
config_directory = /kolab/etc/postfix/
cyrus_sasl_config_path = 
daemon_directory = /kolab/libexec/postfix
data_directory = /var/lib/postfix
execution_directory_expansion_filter =
1234567890!@%-_=+:,./abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
forward_path = $home/.forward${recipient_delimiter}${extension}, $home/.forward
html_directory = no
lmtp_sasl_path = 
lmtp_tls_CApath = 
mail_spool_directory = /var/mail
mailq_path = /usr/bin/mailq
manpage_directory = /usr/local/man
newaliases_path = /usr/bin/newaliases
postscreen_cache_map = btree:$data_directory/postscreen_cache
process_id_directory = pid
queue_directory = /kolab/var/postfix
readme_directory = no
require_home_directory = no
sample_directory = /kolab/etc/postfix
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail
smtp_sasl_path = 
smtp_tls_CApath = 
smtpd_sasl_path = smtpd
smtpd_tls_CApath = 
swap_bangpath = yes
tls_random_exchange_name = ${data_directory}/prng_exch
tlsproxy_tls_CApath = $smtpd_tls_CApath

The following need fixing: 
1. mailq_path, newaliases_path and sendmail_path, for some reason
command_directory is not honored.
2, data_directory and mail_spool_directory
3. manpage_directory even if it should not matter.

Can you fix these in /kolab/etc/kolab/templates/main.cf.template, run kolabconf
and see if it works then?

-- 
Configure bugmail: https://issues.kolab.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the QA contact for the bug.


More information about the packaging-bugs mailing list